Nyt i Docendo: kopiering, vikardækning, brugerrettigheder, arbejdstidsaftale mm.

Jeppe Oberlin

I denne nyhed finder du en opsamling på de seneste måneders nye funktioner og tilføjelser i Docendo til både skemalægning og vikardækning. Som altid er opdateringerne inspireret af den fantastiske feedback, vi altid får fra jer på skolerne. Den feedback sætter vi stor pris på, og den er med til at gøre Docendo til et endnu bedre produkt for alle. I denne nyhed kan du finde en opsamling på alt det nye og bl.a. læse om

✅ massekopiering af flere skemaer af gangen
✅ kopiering/sletning af enkeltbrikker i udvalgte uger
✅ rettighedsstyring per brugergruppe
✅ mulighed for at oprette ‘løbende fravær’ i vikardækningen
✅ stor opdatering af den assisterede vikardækning
✅ filtrering til overblik over dagens håndterede/ikke-håndterede vikardækning
en kommende opdatering til tællefunktioner i Docendo ift. at understøtte krav ifm. lærernes nye arbejdstidsaftale, der træder i kraft til august

…samt et kig på tidligere opdateringer om fagfordeling og automatisk skemalægning, du måske har misset.


Massekopiering af flere skemaer af gangen

En populær efterspørgsel til kopieringsfunktionen, især fra større skoler, har været muligheden for at kopiere flere skemaer på anden måde end enkeltvis f.eks. per klasse eller underviser. Derfor har vi nu tilføjet en ny funktion til dette formål – og der burde være mange klik at spare, når ugeskemaerne skal kopieres ud til hele eller dele af skoleåret.

Funktionen finder du ved at klikke på tandhjulet øverst til højre ⚙️ > ‘Skemaer’ > ‘Kopier kalendere’.

På siden får du adgang til en liste over alle skemaer på Docendo, og du kan med få klik sætte en kopiering i gang for f.eks. alle klasser, undervisere eller lokaler. Når kopieringerne er gennemført, får du som altid en notifikation om dette.


Mere fleksibilitet med kopiering af enkeltbrikker

For at gøre det endnu lettere at arbejde fleksibelt, har vi tilføjet funktioner til at kopiere og slette bestemte brikker enkeltvis i ugeskemaerne. Kort fortalt betyder det, at du ikke længere er begrænset til at bruge kopiering af hele ugeskemaer, når du vil lave små ændringer, som skal slå igennem i flere uger.

For at kopiere/slette en enkelt brik til flere uger, 1) klik på brikken i skemaet, 2) klik på ‘Kopiér’ i sidepanelet til højre (eller de tre prikker for at slette), 3) vælg ugerne, ændringen skal gælde for. Du får nu mulighed for at vælge ugerne, du vil sætte brikken ind i. Funktionen overskriver ikke brikker, der ligger i ugerne i forvejen.

Det giver den klare fordel, at små ændringer i skemaet, der skal tilføjes i en periode, ikke behøver at betyde overskrivning af hele ugeskemaer med den risiko at miste noter, vikardækning og øvrige skemaændringer.


Brugerrettigheder

Det er nu muligt at styre, hvor meget hver bruger skal kunne gøre og have adgang til i Docendo. Dette er især brugbart, hvis din skole ønsker at give eksterne vikarer adgang til deres eget skema og vikarnoter, uden at vikaren får adgang til resten af Docendo – eller hvis det kun skal være skolens administration, der skal kunne tilføje/fjerne/redigere brugere og skoleårs-indstillinger.

BEMÆRK: Funktionen kan kun aktiveres af den aftaleansvarlige på skolen. Dette sker ved at klikke på tandhjulet øverst til højre ⚙️ > ‘Brugerrettigheder’.

I denne første version af funktionen, er det muligt at vælge mellem tre pre-definerede roller; ‘Administrator’, ‘Read only’ (f.eks. vikar) eller ‘Regular user’ (f.eks. lærere og pædagoger).


Få forslag til dagens vikardækning – tilpas den assisterede vikardækning ud fra din skoles prioriteter

Langt de fleste skoler er efterhånden gået over til at bruge ‘skemaoverblik’-visningen i Docendos vikardækning, som du finder på vikardækningssiden.


Ud over at give et mere visuelt overblik end listevisningen, finder du i skemaoverblikket her også den indbyggede assisterede vikardækning, som med sin algoritme giver dig forslag til de mest oplagte vikarer ud fra forskellige kriterier, så du kan spare tid i vikardækningen.

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med funktionen, finder du den ved at gå til vikardækningen, vælge ‘Skemaoverblik’ og dernæst aktivere den automatiske sortering, som vist på billedet.

Se denne korte video for en gennemgang af den opdaterede funktion:


Løbende fravær – til automatisk oprettelse af fravær uden slutdato

Når du opretter fravær, har du nu muligheden for at vælge, at fraværet skal være af typen ‘løbende fravær’. Aktiverer du denne funktion, vil du oprette fravær, der som udgangspunkt vil gælde for en bestemt periode, men som efter periodens udløb vil blive forlænget med en dag af gangen. Dette er f.eks. i tilfælde af sygdomsfravær, som du i sagens natur ikke kender slutdatoen for.


Den automatiske oprettelse per ekstra dag ud over det oprindelige datointerval, så berørte lektioner er klar til vikardækning næste dag. Øverst på vikardækningssiden finder du en genvej til at se alt aktivt løbende fravær. Her kan du også redigere/stoppe den automatiske/løbende oprettelse.


Vis håndteret/ikke-håndteret vikardækning

For at få bedre overblik på dage med mange fraværende, kan du nu nemt og hurtigt hoppe mellem tre visninger til at se alt fravær på dagen, alt vikardækket fravær samt alt fravær, der mangler at blive vikardækket.


Under udvikling: værktøj til den nye arbejdstidsaftale

Vi har en ny og opdateret visning af lærerens tal og opgaver under udvikling for at imødekomme de nye krav, som lærernes arbejdstidsaftale stiller til skolen. Docendo understøtter allerede mange af elementerne, som den nye arbejdstidsaftale stiller nye krav til, herunder optælling af arbejdstid og opgaver hver tredje måned, forholdet mellem arbejdstid, undervisning og forberedelse mm. Vi sender information ud til alle skoler, når funktionen er klar.

Hvis du og din skole gerne vil høre nærmere om denne kommende opdatering, er du velkommen til at kontakte os. Vi tager også gerne imod feedback og forespørgsler til funktionen.


Tidligere opdateringer

SMS

Sidste år introducerede vi Vikar-SMS. Med Vikar-SMS, kan du med tre klik notificere dagens vikarer om, at de har fået vikartimer. Se denne korte video for at se, hvordan funktionen virker.

Læs mere om Vikar-SMS, og hvordan din skole kan få adgang: Vikar-SMS – Docendo, Fleksibel Skemalægning


FAGFORDELING

Sidste år tog de første skoler Docendos fagfordeling i brug. Det var især en stor hjælp for skolerne ift. at have et fælles online blik på fagfordelingen, da restriktionerne gjorde det svært at mødes fysisk om fagfordelingen. Det kan du læse mere om i dette blogindlæg: Sofiendalskolen har fundet nye online arbejdsgange til årets fagfordeling

Du kan desuden se en videogennemgang af Docendos fagfordeling her:


AUTOMATISK SKEMALÆGNING – DOCENDO ZEN

Blandt sidste års tilføjelser til Docendo var også Docendo ZEN, som er Docendos svar på automatiseret skemalægning, der er let at gå til, og som ikke kræver, at du læser en lang manual, før du kan gå i gang. Med ZEN får du skabt et solidt udgangspunkt for dine skemaer, og efterfølgende kan de overføres til Docendo – Fleksibel Skemalægning, hvor du kan arbejde aktivt med skemaerne i løbet af skoleåret, som du kender det. Selve sammensætningen af fag, undervisere, lokaler osv., kan du importere direkte fra fagfordelingen i Docendo (som gennemgået ovenfor), da ZEN og Fleksibel Skemalægning snakker sammen.

Docendo ZEN gennemgår flere tusinde kombinationsmuligheder for dig i løbet af 45-60 sekunder, og du kan let låse fag, lokaler og undervisere til bestemte lektionstider, ligesom du hurtigt kan blokere tidsrum for

Du kan se en kort introduktion til ZEN i videoen nedenfor.