Nyt og forbedret kalendermodul i Docendo

Jeppe Oberlin

Docendo er blevet opdateret med et nyt kalendermodul. Kalendermodulet er den visning, du og alle brugere arbejder mest med i det daglige, som viser skemaer på tværs af personaler og klasser, og hvor man håndterer skemaændringer. Det er altså en opdatering, der optimerer på selve kernen af Docendo, og du vil som bruger fornemme forskellen med det samme. Her får du en gennemgang af de vigtigste opdateringer.

Opdateret design og hurtigere indlæsning

Det nye kalendermodul giver hurtigere indlæsning af skemabrikker, og du vil også opleve, at din skoles skemaer har fået en visuel opdatering med et mere strømlinet design – lige fra knapper til navigation til det visuelle udtryk på skemaer og skemabrikker. Sammenlign selv på billederne her.

Ny kalender


Gammel kalender


Hurtig-slet af skemabrikker – undgå flere klik

Det er nu muligt at slette brikker ved at trække dem fra skemaet og ud til venstre.Læg samme skemabrik på tværs af ugen

Du kan nu trække brikker på tværs af ugens dage, så du hurtigt kan få skemalagt et morgenbånd, en temauge, frikvarter osv. Bare placér musen i højre kant af brikken og træk den til højre eller venstre for at få brikken lagt på tværs af dagene.Højere præcision og synlig markering af tidspunkt/varighed

I det nye kalendermodul vil du opleve, at Docendo nu er mere præcis til at ramme det ønskede tidspunkt, når du flytter brikker. Skemabrikken vil også blive vist med den rigtige størrelse/varighed, når du lægger den ind i skemaet første gang, ligesom start- og sluttidspunktet vises på brikken med det samme.Alle genveje og knapper samlet over skemaet

Alle genveje til fletteskemaer, slet dag/uge, beregn timer og lignende er nu flyttet til toppen af kalenderen, så du ikke skal scrolle for at finde dem.


Se med det samme, hvor brikken kommer fra + genvej til skema

Vi har gjort det nemmere at se, når en skemabrik stammer fra et andet skema. Du vil derfor opleve, at brikker, der ‘ejes’ af et andet skema, end det, du er ved at redigere, vil blive markeret med et ikon, der både fungerer som en genvej til skemaet, og som viser dig navnet på ejer-kalenderen som tooltip, når du holder musen hen over ikonet.
Uge- og dato-forvirret? Se datointerval i uger med det samme

Det er nu muligt at se datointervallet for en uge ved at føre musen hen over ugenumrene i ugenavigationslinjen. I Docendos tidligere kalendermodul kunne dette kun ses ved at klikke ind på de enkelte uger.


Tilpasser sig til din skærmstørrelse

Docendo-kalenderen tilpasser sig nu til din skærmstørrelse. Det giver f.eks. overblik over hele skemaet på små skærme og udnytter pladsen på store skærme. Dette giver i mange tilfælde også lettere læselig skrift på skemabrikker.

Se historik for slettede brikker

Hidtil har det kun været muligt at se redigerings-historik for de brikker, der stadig ligger i skemaet. Det er nu også muligt at se historik for slettede brikker. For at gøre dette, skal du klikke på brikken i venstre side og dernæst ‘Slettede lektioner’.Hurtig navigation: skift uge med genvejstaster

Det er nu muligt at skifte uge ved at holde CTRL (Windows) CMD (Mac) inde og klikke på piletaster (f.eks. CTRL + ➡️)Flere funktioner er på vej

Det nye kalendermodul er udviklet af Docendos egne udviklere specifikt med skoleskemaer for øje (i modsætning til vores gamle modul, der var et generisk kalendermodul). Derfor har vi i fremtiden også mulighed for at indbygge rigtig mange andre smarte funktioner og forbedringer.

Der er flere funktioner på vej ud, der gør det lettere at arbejde med fleksible skemaer. Hvis du har kommentarer eller oplever problemer efter denne opdatering, er du meget velkommen til at skrive til os på chatten.