Fleksibel skemalægning

Fleksibel skemalægning

Docendo er til skolen, ledelsen, teamet og underviseren, der savner fleksibilitet i skemalægningen. Docendo gør det nemt at lægge skemaer og lave skemaændringer med funktioner som:

  • Automatisk timetælling på klasse og personale
  • Løbende overblik over lokaler og undervisers tilgængelighed
  • Import af klassernes fag fra UVM
  • Indbygget ugeplan
  • Nemt overblik over skema og ugeplan for elever og forældre

Alle kan være med på den intuitive brugerflade. Opret en prøveperiode - og se hvordan Docendo passer til din skole.

Drag'n'drop: let at lave løbende skemaændringer

Et klasseskema behøver ikke være ens hele skoleåret. Vil du lave en ændring for den kommende uge, klikker du blot ind på ugen, og ved hjælp af drag'n'drop-brugerfladen bytter du dansk ud med matematik, laver onsdag til en temadag eller forlænger og forkorter lektionerne, så de passer til elevernes behov i netop denne uge - og der er fuld frihed til at lave lektionsvarigheder, som I har brug for det! En uges skema kan let kopieres til resten af skoleåret eller udvalgte uger.

Let at lave ændringer
Automatisk timetælling

Altid opdateret tælling af timer

Skemabrikkerne fortæller dig, hvor mange timer, der skal lægges i klassens skema per fag i hele året eller i den enkelte uge. På denne måde behøver din skole ikke føre excel-regnskaber ved siden af skemalægningen men blot følge med i tallene direkte i Docendo. Foruden en løbende nedtælling på antal resterende timer per fag, kan du også få en realtidsopdateret sammentælling på alle aktiviteter for hele skoleåret eller for tilpassede perioder. Alle ændringer slår med det samme igennem i tællingen!

Bevar overblikket med skemaskygger

Når skemaerne lægges og løbende opdateres med ændringer i Docendo, behøver du og dine kolleger ikke længere sidde med alle skemaerne foran jer for at se, hvad der er muligt. Hver gang du løfter en skemabrik i Docendo, får du med det samme at vide, hvor brikken kan lægges; skemaskygger fortæller dig, hvor lokalet, læreren eller pædagogen i forvejen er optaget af anden undervisning, møder eller andre aktiviteter. Det giver din skoles ledelse, teams og undervisere mulighed for en helt ny og gnidningsfri måde at lægge skemaer på.

Let at lave ændringer

Se, hvor hurtigt din skole kan være i gang på Docendo med disse korte opsætningsvideoer

Import fag og timer

Hurtigt i gang med
import af fag og tal fra UVM

For at gøre det hurtigst muligt for din skole at gøre alle klassers fag og antal timer klar til skemalægningen, har du i Docendo mulighed for at importere oplysninger fra UVM, så snart du opretter klasserne. Det betyder, at du ikke selv behøver oprette fag og minimum/anbefalede antal timer - og at du og din skole i løbet af få minutter er klar til at lægge skemaer.

Overblik over klassens skoleår

Har du før selve skemalægningen brug for et overblik over, hvordan klassens fag skal afvikles hen over skoleåret, giver Docendo en visuel og redigérbar fremstilling af dette. Skal 4.A f.eks. kun have svømning i første del af skoleåret og idræt i anden del af skoleåret, kan din skole fortælle Docendo dette, hvorefter I vil få en tilpasset visning af antallet af timer, der skal lægges for disse fag i de valgte perioder – også for den enkelte uge. Ferier og helligdage markeres og trækkes automatisk fra i timeregnskabet.

Let at lave ændringer

Vi importerer jeres skemaer gratisTlf. 70 40 02 10 - kontakt@docendo.dk

Vis spændende
skemaer til elever og forældre

Docendo giver din skole større frihed i forhold til, hvordan I vil vise skemaerne for elever og forældre. Her kan I f.eks. bruge temavisning til at markere ’idrætsdag’, ’stenalder-uge’ og andre fagdage og emneuger, hvor I bryder op med det normale skema.

Bag temavisningen kan I samtidig holde styr på tællingen på de fag, som I ’bygger’ temadagene/temaugerne med – og sikre et levende og spændende skema, som gør det lidt mere spændende at møde ind på skolen som elev og giver større indblik i skoledagen for forældre.

Let at lave ændringer
Noter og ugeplan

Saml det hele ét sted: Integreret ugeplan og notefunktion

I stedet for at lade elever og forældre finde skemaer, ugeplaner og fagnoter adskilt, samler Docendo det hele på ét sted! Noter til fag samt ugeplaner kan altid findes lige under klassens skema eller ved at klikke på de enkelte fag. Det gør det lettere for dig og dine kolleger at skrive uddybende kommentarer til ugens fag og aktiviteter til elever og forældre.

Få gratis adgang til Docendo

Du og din skole kan gratis prøve Docendo - Fleksibel Skemalægning i 30 dage.